Toimitusehdot

Verkkokaupan tuotteita myy Kuopion kaupunki (y-tunnus 0171450-7)

1. Rekisteröityminen ja henkilötiedot

Verkkokaupasta tilaaminen ei edellytä rekisteröitymistä. Rekisteröitymällä verkkokauppaan voit tehdä ostoksesi jatkossa nopeammin ja tarkastella tekemiäsi tilauksia. Käyttäjätunnuksena toimii rekisteröinnin yhteydessä annettu sähköpostiosoite, salasanan Asiakas määrittää rekisteröitymisen yhteydessä. Käyttäjätunnus ja salasana ovat henkilökohtaisia. Asiakas vastaa käyttäjätunnuksensa ja salasanansa säilyttämisestä ja siitä, etteivät ne päädy ulkopuolisten tietoon tai haltuun. Asiakas vastaa kaikista käyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan tapahtuvasta käytöstä ja siitä mahdollisesti aiheutuvista kustannuksista tai maksuista.

Asiakkaan tulee antaa verkkokaupassa palvelun käytön edellyttämät tarpeelliset tiedot. Kuopion kaupungilla on oikeus käsitellä Asiakkaan henkilötietoja henkilötietolain ja muun lainsäädännön mukaisesti. Asiakkaan tiedot tallennetaan verkkokaupan asiakasrekisteriin. Kuopion kaupunki ei luovuta Asiakkaan tietoja ulkopuolisille tahoille ilman asianomaiselta erikseen pyydettyä lupaa. Asiakkaalla on lainmukainen oikeus kieltää henkilötietojensa käsittely suoramainontaa, etämyyntiä tai muuta suoramarkkinointia varten sekä markkina- ja mielipidetutkimusta samoin kuin henkilömatrikkelia ja sukututkimusta varten.

2. Tilaaminen

Tuotteet tilataan pääsääntöisesti internetin välityksellä osoitteesta verkkokauppa.kuopio.fi ostoskorin kautta.

Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä.

Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin verkkokaupan käyttö- ja toimitusehtoihin sekä tilattavaa tuotetta koskeviin erityisehtoihin. Kuopion kaupungin verkkokaupasta ei ole toistaiseksi mahdollista tilata tuotteita Suomen ulkopuolelle.

3. Maksutavat

Tuotteet maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkomaksaminen tapahtuu suojatulla yhteydellä Suomi.fi/Paytrail -palvelun kautta. Palvelu sisältää suomalaisten pankkien verkkomaksu-  ja korttimaksupalvelun (Visa- ja MasterCard).

4. Hinnat ja arvolisävero

Verkkokaupasta tehdyissä tilauksissa voimassa oleva hinta on se, joka on esillä verkkokaupan hinnastossa tilaushetkellä. Verkkokaupan hinnat voivat osin poiketa muiden myyntipisteiden hinnoista. Oikeudet hinnanmuutoksiin pidätetään. Kaikki hinnat on merkitty euroina (EUR). Verkkokaupassa näkyvät tuotehinnat sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron.

5. Ilmoittautumista koskevat perumisehdot (verkkokaupan retki- ja tapahtumamyynti)

Ilmoittautuminen on sitova. Tilaus tulee peruuttaa kirjallisesti. Yleinen peruuttamisehto on viikko, jonka mukaisesti kirjallisen peruutusilmoituksen (esim. sähköpostin) on oltava perillä. Peruutusilmoituksen tulee olla perillä myös viimeistään viikko ennen toiminnan alkamista. Asiakkaan tulee tarkistaa mahdolliset poikkeavat tuotekohtaiset ohjeet. Peruutus on selvä, kun peruutuksen vastaanottaja on kuitannut peruutuksen. Mikäli leiri-, kurssi- ym. vastaavien tuotteiden kohdalla ennakkoon päätetty vähimmäisosallistujamäärä ei täyty ja toiminta peruuntuu, ilmoitetaan tästä Asiakkaan tilauksen yhteydessä antamiin yhteystietoihin. Vähimmäisosallistujamäärä on tuotekohtainen. Maksettu osallistumismaksu palautetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille. Kuopion kaupungilla ei ole velvollisuutta tarjota vastaavaa toimintaa peruuntuneen tilalle.

6. Tilavarauksia koskevat varausehdot

Kuopion museon kokoushuone on varattava verkkokaupan kautta vähintään 7 vuorokautta etukäteen. Tätä myöhemmin tulevat varaukset ainoastaan museon asiakaspalvelun kautta. Varaaja saa varausvahvistuksen sähköpostiinsa. Tilan vuokran voi maksaa verkkokaupan kautta tai museon asiakaspalvelussa tai se voidaan laskuttaa vuokraajalta tilan käytön jälkeen. Mahdollisen laskutuslisän kohdalla noudatetaan kaupungin ohjeistusta.

Tilan käyttöaika määritellään varauksen yhteydessä. Varaaja saa tilan käyttöönsä vain varatuksi ajaksi. Tilan tulee olla vapaa ja valmis seuraavaa käyttäjää varten varatun ajan päättyessä. Museon tilojen vahvistetun varauksen voi perua maksutta 7 vrk ennen tilaisuutta.

Museon tilojen hyväksytyt varaukset voidaan peruuttaa museon toimesta perustellusta syystä.

Omien alkoholijuomien tuominen kokoustilaan on kiellettyä, sillä kokoushuone kuuluu kahvilan anniskelualueeseen.

7. Toimitukset ja palautukset

Tuotteita postitetaan pääsääntöisesti kerran viikossa, yleensä torstaisin. Toimitamme tuotteitamme tällä hetkellä vain manner-Suomeen. Pankkiyhteyksistä riippuen siihen kuluu 2-5 arkipäivää tilauksen maksamisesta. Mikäli Asiakas toivoo poikkeavaa toimitusta, tulee pyyntö ilmoittaa lisätietokentässä. Poikkeavista toimitusajoista tiedotetaan erikseen. Asiakas saa tuotteen lähettämisestä ilmoituksen sähköpostilla. Tuotteet toimitetaan postitse asiakkaan tilauksen yhteydessä ilmoittaman toimitusosoitteen perusteella lähimpään Postin toimipaikkaan. Emme vastaa mikäli Posti toimittaa paketin johonkin toiseen pakettiautomaattiin tai toimipaikkaan.

Toimituskulut määräytyvät tilauksen sisällön, painon ja toimitustavan mukaan. Toimituskulut voivat myös sisältyä tuotteen hintaan. Mikäli toimitus halutaan ”särkyvää” -pakettina, lisätään toimituskuluihin erilliskäsiteltävän paketin maksu postin voimassaolevien hintojen mukaan. Lisätietoja Postin pakettivaihtoehdoista maksuista ja kuljetustavoista saa osoitteesta http://www.posti.fi/

Jos toimituksessa ilmenee kuljetus- tai muu vaurio, Asiakkaan tulee välittömästi lähetyksen vastaanotettuaan ottaa yhteyttä Postiin. Jos toimitus ei vastaa tilausta, tulee asiasta tehdä välittömästi huomautus kauppiaalle. Huomautus on tehtävä seitsemän päivän kuluessa tilauksen saapumisesta tai vastaanottamisesta.

Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautuksia ei vastaanoteta yli 14 vrk kuluttua toimituksesta. Palautettavan tuotteen ja alkuperäisen tuotepakkauksen tulee olla samassa kunnossa kuin sitä vastaanotettaessa. Kaikki palautuksesta aiheutuvat kustannukset maksaa palauttaja, ellei toimituksessa ole selkeää toimittajasta johtuvaa virhettä. Toimituskuluja ei palauteta noutamatta jääneestä ja toimittajalle palautuneesta lähetyksestä.

Asiakkaan tulee liittää palautuksen mukaan seuraavat tiedot: asiakasnumero, nimi, osoite, puhelinnumero, pankkitilinumero sekä kopio tilausvahvistuksesta. Tuotteiden palautuksista on aina sovittava erikseen toimittajan kanssa.

Palautusosoite ja yhteystiedot:

Kuopion museo

Museokatu 1

70100 KUOPIO

kuopionmuseo@kuopio.fi

verkkokauppa@kuopio.fi

p. 017 182 625

8. Kuopion liikuntapaikkapalveluiden asiakassopimusehdot

Tarkistathan Kuopion liikuntapaikkapalveluiden asiakassopimusehdot täältä.

9. Palvelun ylläpito, käytettävyys ja virhetilanteet

Kuopion kaupunki tekee parhaansa, että verkkokaupan toiminta olisi virheetöntä ja keskeytymätöntä. Kuopion kaupungilla on oikeus keskeyttää verkkokauppa sen muutoksen, uudistuksen tai verkkokauppaan liittyvän teknisen syyn vuoksi tai tietoliikenneverkon kunnostus-, asennus- tai huoltotyön tai muun sen kaltaisen syyn vuoksi tai mikäli lainsäädäntö tai muu viranomaismääräys sitä edellyttää. Katkokset pyritään ajoittamaan niin, ettei niistä aiheudu Asiakkaalle kohtuutonta haittaa.

Kuopion kaupunki ei vastaa virheistä, jotka johtuvat kolmannen osapuolen tarjoamien tietoliikenneyhteyksien tai muiden tietoliikenteeseen liittyvien palveluiden keskeytyksestä tai näissä palveluissa olevista virheistä. Kuopion kaupunki ei myöskään vastaa virheistä, jotka johtuvat siitä, että Asiakas käyttää verkkokauppaa ohjeiden tai määräysten vastaisesti tai jotka ovat muuten Asiakkaan aiheuttamia.

10. Tietoturva

Verkkokauppa on suojattu käyttämällä SSL-protokollaa. Asiakas vastaa omien tietojärjestelmiensä tietoturvan asianmukaisesta hoitamisesta. Kuopion kaupunki säilyttää kaikki Asiakasta koskevat tai hänen lähettämänsä tiedot luottamuksellisina. Kuopion kaupunki järjestää verkkokauppansa tietoturvan yleisesti hyväksyttävällä tavalla ja tehokkaasti ja pyrkii asianmukaisin teknisin ratkaisuin estämään asiattomien pääsyn tietojärjestelmiinsä.

11. Laitteet, ohjelmisto ja yhteydet

Asiakas vastaa itse verkkokaupan käyttämisen edellyttämien laitteiden, ohjelmistojen ja verkkoyhteyksien hankkimisesta, toimivuudesta ja niiden aiheuttamista kustannuksista. Ne eivät saa aiheuttaa häiriötä tai muuta haittaa verkkokaupalle tai muille verkon käyttäjille.

12. Vahingonkorvausvastuu

Kuopion kaupunki vastaa Asiakkaalle ainoastaan niistä välittömistä vahingoista, joita se on tuottamuksellisesti aiheuttanut sopimusta rikkomalla. Jos voidaan todeta, että kyseessä on Kuopion kaupungin virhe, Asiakkaalle voidaan korvata Asiakkaalta verkkokaupassa aiheettomasti perityt kustannukset.

Kuopion kaupunki ei ole velvollinen suorittamaan vahingonkorvausta eikä muita välillisiä tai välittömiä korvauksia tai hyvityksiä, jotka johtuvat kappaleessa 6 mainituista häiriöistä tai virheistä.

13. Ylivoimainen este

Ylivoimainen este (force majeure) vapauttaa Kuopion kaupungin verkkokauppaan liittyvistä velvoitteista, mikäli se estää verkkokauppaan liittyvän suorituksen tai kohtuuttomasti haittaa sitä. Ylivoimaisena esteenä pidetään tulipaloa, maanjäristystä, tulvaa, räjähdystä, lakkoa tai muuta työnseisausta, viranomaisen määräystä, energian toimituksessa esiintyviä häiriötä, raaka-aine- tai tarvikepulaa, ulkopuolisen aiheuttamaa tai ulkopuolisesta johtuvaa kaapeli- tai muu tietoliikennehäiriötä tai muuta sen kaltaista syytä, joka ei ole ollut tiedossa ja johon ei ole kohtuudella voitu varautua ennalta. Kuopion kaupunki ilmoittaa ylivoimaisesta esteestä verkkokaupan sivuilla heti sen jälkeen, kun se on ilmennyt, mikäli ilmoittaminen on mahdollista.

14. Käyttö- ja toimitusehtojen muuttaminen

Kuopion kaupunki on oikeutettu muuttamaan näitä verkkokaupan käyttö- ja toimitusehtoja ilmoitettuaan muutoksista verkkokaupassa hyvissä ajoin ennen muutosten voimaantuloa.

15. Riitojen ratkaisu

Tätä sopimusta koskevat riitaisuudet ratkaistaan Pohjois-Savon käräjäoikeudessa Suomen lain mukaan.